0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Bebe la un anisor

12/08/2022
de catre

La mulți ani și felicitări! Ati reusit in primul an cu bebelusul dumneavoastra, despre care se spune adesea ca fiind destul de obositor pentru părinți. Asa ca merita să sărbătoriti această mare realizare! Copilul dumneavoastră progreseaza rapid și veți observa schimbări semnificative. Avem câteva sfaturi pentru voi:

 

DEZVOLTARE:
Până acum copilul va avea o idee generală de vorbire și este probabil să fie capabil să imite sunete asemănătoare conversației, dar făcând puțin sau deloc sens. Ar putea să-și bată brațele ca și cum ar fi dat un discurs și s-ar putea sa ii reuseasca un cuvânt sau două.

O să înțeleagă cu siguranță când îi cereți să facă un lucru simplu, cum ar fi să aducă un pahar sau să ridice o jucărie, iar el va arăta că înțelege ceea ce spui chiar dacă refuză să o facă. Este foarte probabil să fie foarte bun în a arăta și a indica când vrea ceva. Puteți observa, de asemenea, câteva cuvinte printre acești bebeluși, cum ar fi „mama”, „dada” și „nu” (care vine întotdeauna înainte de „da”, probabil pentru că este mai ușor de spus).

Vorbind cu el, numirea obiectelor și repetarea lor vor ajuta copilul să învețe să vorbească. Deci, atunci când indică o banană sau o ceașcă, puteți spune „Vrei o banană / băutură?” sau „Aici este banana / băutura lui Emma (folosiți numele ei)”.

 

INGRIJIRE:
Primii papucei
Bebelușii trebuie să învețe să meargă înainte să aibă nevoie de pantofi. Pantofii, în special cei cu tălpi tari, pot încetini progresul unui copil atunci când vine vorba de mersul pe jos. Singurii pantofi de care are nevoie sunt din piele moale sau piele de oaie, cu tălpi non-alunecoase, pe care ii poate purta atunci când siguranța sau căldura sunt importante. Când bebelușul merge bine, primii pantofi trebuie să fie alesi cu grija. Pantofii pot fi costisitori și vor trebui înlocuiți la fiecare trei până la șase luni, așa că nu vă grăbiți să cumparati papucei – picioarele goale sunt cele mai bune.

Unii oameni bine intentionati cred că pantofii vor corecta picioarele plate ale copilului. Dar picioarele plate sunt perfect normale; ei se vor corecta pe măsură ce bebelușul crește.

 

SOMN:
Un bebeluș care va merge în curând este probabil să se trezească noaptea din nou – poate ca la fiecare patru ore. Frustrarea care vine cu învățarea de a merge vor afecta de obicei comportamentul copilului.
Două ore liniștite de somn în timpul zilei (și acestea pot fi în patul lui) pot ajuta copilul să facă față provocărilor zilnice. Fiind fermă și oferindu-i câteva jucării cu care să se joace, il va ajuta să învețe să se linisteasca.

 

COMPORTAMENT:
Micul tău Independent
În jurul primei lor zile de naștere, mulți copii sunt afectați de dorinta de a fi independenți, împreună cu necesitatea de a rămâne protejați. Vor să aibă control, dar nu vor să se simtă nesiguri. Acest lucru poate crea dileme majore pentru părinții care pot fi surprinși de faptul că bebelușul lor arată episoade de frustrare. Acest lucru nu înseamnă că bebelușul este răsfățat, dar înseamnă că trebuie să fii în gardă tot timpul și să stabilești limite pentru siguranța copilului .

SĂNĂTATE:

Câte răceli sunt normale?
Poate părea că copilul trece dintr-o raceala in alta, mai ales dacă aveți copii mai mari, sau copilul dumneavoastră se duce în mod regulat la gradinita. Există sute de virusi și nu este neobișnuit ca bebelușii să aibă până la zece episoade de raceala într-un an. Raceala poate duce la infecții ale urechii, bronșiolită, amigdalită și un copil care are multe răceli poate fi mai susceptibil la complicații.

Racelile se răspândesc prin aer atunci când oamenii tusesc și strănută sau atingând o mână contaminată (așa încât spălarea mâinilor frecventă atunci când aveți o răceală este foarte importantă). În afară de spălarea mâinilor  prin folosirea batistelor din hartie și aruncarea acestora, mai degrabă decât prin folosirea batistelor de pânză; și asigurându-va că frații și surorile mai mari cu răceală își spala mâinile înainte de a atinge copilul.

Fluide suplimentare, mult somn si alimentele sanatoase vor ajuta copilul sa se recupereze de la o raceala – antibioticele nu functioneaza impotriva virusilor. Dacă nasul bebelușului este foarte infundat, atunci picăturile saline de la farmacie pot ajuta, altfel va trebui să va vedeți cu medicul dumneavoastră pentru a discuta despre alternative.

Bebe la 11 luni

11/22/2022
de catre

Siguranta:


Lista de verificare a siguranței
Dacă copilul nu este înca peste tot deja, deoarece nu este la fel de mobil ca alti bebelusi, nu vă faceți griji, va fi în curând. Nu este niciodată prea târziu să verificați casa pentru siguranță … ar putea salva un accident urât.

Puneti-vă mâinile și genunchii la înălțimea copiilor și căutați:

Covoare care alunecă (adăugați un covor anti-alunecare dedesubt).
Puncte de alimentare care nu au protecție la prize.
Dulapuri care necesită protectii de siguranță.
Colțuri ascuțite, care pot fi înmuiate cu elemente de protecție sau protectori.
Substanțe toxice, cum ar fi detergenții pentru mașini de spălat vase, care trebuie să intre într-un dulap înalt încuiat (verificați mai ales bucătăria și rufele).
Încălzitoare care necesită protecția împotriva focului (încălzitoarele pe perete sunt cele mai bune).
Conductoare electrice care trebuie ascunse.
Ferestrele mici și ușile din sticlă care trebuie să aibă geamuri de siguranță.
DVD, echipament de calculator și de sunet care se află la îndemâna copilului.
Ușile in care ar putea să-și lovească degetele mici și au nevoie de opriri.
Hrana pentru animale de companie (puneți-o în spatele unei porți de siguranță sau într-un loc de joacă).
Alcool la înălțimea copilului și nu într-un dulap blocat.
Medicamente care se află în dormitor sau baie.


Somn:


Un plâns de copil în timpul zilei este un lucru insa noaptea este o chestiune diferită. Poate fi foarte greu să gândești și să acționezi rațional atunci când ești prea obosit.

Odată ce ați eliminat toate posibilitățile ca bebelușul dvs. să fie bolnav, în durere sau înfometat, atunci trebuie să aveți în vedere următoarele:

Bebelusul este nerăbdător și nefericit de a fi departe de tine – este perfect normal (a se vedea Anxietatea de separare a lunii 10).
Bebelusul este suprasolicitat sau supra-excitat.


Ce poti sa faci:


Aveți o rutină de dormit și stați cu el.
Pune copilul la culcare treaz și ajută-l să doarmă. Este posibil să aveți nevoie de un CD de muzică și balansare pentru a rezolva la început.
Nu lăsați copilul să devină obosit în timpul zilei.

Nu jucați jocuri energice în ultimele ore înainte de culcare.


Sanatate:


Practicarea mestecării este importantă pentru dezvoltarea mușchilor feței copilului și a vorbirii, astfel încât dacă bebelușul dumneavoastră mănâncă în continuare alimente pasate, începeți să introduceți astăzi texturi mai groase.

De asemenea, ii puteți oferi hrană pentru copii cu care să se poată hrăni singur. Se vor bucura de alimente, cum ar fi fâșii de brânză moale, paste fierte, legume fierte precum dovleac și cartofi, fructe moi cum ar fi felii de banane, piersici sau caise sau struguri fără semințe.

Încercați să il alimentați cât mai mult cu mâncarea gătită la domiciliu și să păstrați borcanele și mesele instantanee în regim de așteptare.


Timp de joaca:


Învățați copilul conștientizarea apei.
Copiii iubesc să se joace cu apă, dar trebuie să fie supravegheați în orice moment. Aici câteva modalități de a învăța copilul să se bucure de apă.

Baie cu spumă. Bebelușul va plăcea să încerce să prindă bulele pe care le suflați în el în baie sau în afară.
În zilele fierbinți, bebelușul se va bucura de joca într-o piscină de joacă la umbra exterioară. Puneți piscina în interiorul unei cabane de plajă sau în cort dacă nu aveți un copac la îndemână.
În baie pe un recipient de apă, dați copilului câteva articole de uz casnic diferite, unele care plutesc și altele care nu. De exemplu, un cuier de îmbrăcăminte, o lingură, o ceașcă de măsurare din plastic, o lingură de lemn, o bucată de hârtie, un burete și un dop de plută. Se va distra să afle ce plutește și ce se scufundă.
Când vremea este ploioasă și caldă, puneți-vă un sacou de ploaie și un costum de băltoace pe copil și ieșiți în grădină sau în parc. Lăsați copilul să exploreze pe umed. Puteți găsi melci, frunze strălucitoare, bălți, noroi … bebelușul va iubi explorarea cu tine.
Niciodata, nu lasati bebelusul in baie sau in apa, nici macar o secunda – si nu va bazati niciodata pe un scaun de baie. Bebelușii se pot îneca în câteva secunde și pot aluneca printr-un scaun de baie.

Bebelusul la 10 luni

11/15/2022
de catre

Bebelușului îi place să isi folosesca picioarele și acum va încerca să se ridice, să se prindă de ceva din apropiere pentru sprijin. Bebelușul practică efectuarea primului pas magic.

Pe masura ce nivelul de activitate al copilului creste va sugeram cateva jocuri de actiune de care bebelusul se va bucura. Bebelușul vostru are o piele moale, delicată, mai jos sunt sfaturi despre cum să aveti grijă de el.


DEZVOLTARE:

Cum învață copilul să stea:

Bebelușii iubesc să practice ridicarea înainte de a avea puterea de a sta singuri. Odată ce un copil poate să stea, dacă țineți mâinile, el va dori să se ridice. Majoritatea copiilor cred că este foarte distractiv, în sus și în jos, în sus și în jos. Pe mobilier, piciorul pantalonului tău, o balustradă – aproape orice e destul de lung este favoritul sau pentru ridicare. Odată ce copilul se poate trage și rămâne acolo, trebuie să învețe să-și îndoaie genunchii și să se așeze din nou, ca să se poată deplasa. Are încă probabil un drum lung de la mers și curiozitatea lui nu-l va lăsa să rămână jos. Odată ce copilul a învățat să stea destul de ferm – înseamnă că trebuie să fii în gardă pentru posibile pericole.


ÎNGRIJIRE:

Pielea bebelușului vara și iarna

Bebelușii au o piele moale care poate face usor alergii . Există lucruri pe care le puteți face pentru a evita eczemele pe piele dureroase și supărătoare pentru copil și pentru tine. Păstrarea confortabilă a copilului, aplicarea cremelor protectoare atunci când este necesar și evitarea perioadelor din zi foarte insorite sunt importante.


La soare.

Utilizați o cremă SPF 30+, care este special creata pentru copii, îmbrăcăminte de protecție și o pălărie, și rămâneți protejati de soare în cea mai caldă parte a zilei.


Erupție cutanată.

Utilizați o cremă barieră, mențineți funduletul copilului cât mai uscat, schimbând scutecele de îndată ce știți că sunt umede sau murdare și tineti copilul un timp fără scutece ori de câte ori este posibil. Eczema este o erupție cutanată comună la copii. Senzatia de mâncărime și durerea este mai frecventă în familiile predispuse la alergii. Dacă credeți că copilul dvs. are eczemă, trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră. Urticaria este o erupție cutanată care poate fi cauzată de o alergie, o infecție, produse chimice sau expunerea la căldură, frig, soare, mucegai sau animale. Dacă acestea fac copilul foarte nefericit medicul dumneavoastră poate prescrie antihistaminice și o cremă liniștitoare.Există și alte erupții cutanate care sunt simptome ale unor boli cum ar fi scarlatina, rujeolei și scabiei. Dacă copilul dumneavoastră dezvoltă o erupție ciudată, căutați consultanță profesională cât mai curând posibil.


COMPORTAMENT:

Anxietate de separareÎn următoarele câteva luni, copilul va deveni mai dificil, deoarece nu are cum să știe că te întorci. Puteți începe prin a-l lasa doar pentru perioade scurte și lăsându-l să știe că te-ai întors când te întorci. Aceasta este, de asemenea, o parte importantă a independenței învățării copilului. Dacă bebelușul este la gradinita , veți vedea ca este destul de dificila despartirea de dimineata.


SĂNĂTATE:

Ce este în neregulă cu laptele de vacă? Majoritatea formulelor pentru sugari se bazează pe laptele de vacă care a fost tratat termic și s-au adăugat vitamine, minerale și alte substanțe esențiale pentru a-l apropia mai mult de laptele matern uman. Laptele de vacă care nu a fost tratat nu este potrivit pentru bebelușii sub vârsta de 12 luni, deoarece are un conținut scăzut de fier și are un conținut ridicat de sodiu. Nu are suficiente vitamine A, E și C și nici suficienti acizi grași cu care copilul trebuie să crească. Laptele de vacă poate provoca, de asemenea, sângerare în intestinul copilului și este, de asemenea, un potențial alergen pentru unii copii. Este bine să utilizați laptele de vacă în alimentele de gătit pentru copilul dumneavoastră. Unii părinți întreabă dacă laptele de soia este acceptabil și răspunsul este că și acesta nu este un aliment complet pentru copil dacă nu este o formulă pentru lapte de soia. Uleiul obișnuit de soia, obținut din boabe de soia, nu are aditivii necesari pentru un copil. Este un mit că laptele de soia previne alergia – nu există absolut nici o dovadă a acestui lucru. Până când copilul are vârsta de un an, cel mai bun lapte din toate este laptele matern. În cazul în care nu este posibil să se dea lapte matern, atunci formula pentru sugari este singura alternativă.

Bebelusul la varsta de 9 luni

10/25/2022
de catre

                  Meseria de mamă este deseori descrisă ca cea mai dificilă muncă din lume, dar și cea mai plină de satisfacție. Copilul îți adoră atenția și avem câteva jocuri la îndemână pentru a va juca împreună. Această vârstă este, de asemenea, una dintre cele cu multe potențiale accidente, pe măsură ce copilul începe să se miște. Citiți mai jos ce puteți face pentru a evita rănirea micului dumneavoastra.


SOMN:

Jucarie,paturica si multa dragoste

Nu contează care sunt aceste obiecte moi care devin companion constant al copilului. Ele pot fi o jucărie moale, o pătură sau o bucată de pătură, chiar și un articol de îmbrăcăminte. Aceste elemente oferă copilului un sentiment de siguranță. Bebelușii care adoptă o jucarie, o fac de obicei în a doua jumătate a primului an. Jucariile atasament pot constitui jucaria preferata a copilasului tau ani de zile și sunt foarte prețioase. Sărbătorile de familie vor fi ruinate și nopțile petrecute în căutarea frenetică când se pierde o jucarie atasament. Aceasta jucarie dezvolta un miros si un sentiment pe care proprietarii lor stiu ca nu poate fi inlocuit de un alt obiect.

Dacă este posibil să puneți una sau două copii ale jucariei atasament într-un loc sigur, atunci faceți acest lucru. Dacă nu puteți găsi o jucarie care se potriveste exact, atunci găsiți ceva cât mai aproape posibil. Dacă se întâmpla ceva și dacă jucaria micutului tău dispare, poți să-i oferi un înlocuitor. Nu va fi la fel, dar poate salva ziua.
Copiii au nevoie în medie de 14 ore de somn în 24 de ore, dar fiecare copil este diferit.


TIMP DE JOACA:

Jocuri cu degetul
Puteți folosi degetele pentru a juca jocuri simple cu bebelușul dvs.


MĂMICĂ:

10 sfaturi pentru o energie instantanee
Iată cateva lucruri pe care le puteți face pentru a vă energiza în timp ce copilul trage un pui de somn.


Savurați o baie caldă și relaxantă cu o revistă preferată.
Adresați-vă partenerului pentru un masaj de gât și umăr și promiteți-i unul în schimb.
Puneți un DVD amuzant și râdeți bine cu picioarele în sus – râsul este un relaxant excelent.
Puneți muzica preferată și întindeți-vă în timp ce ascultați.
Puneți niște muzică de dans – și dansați.

Bebelusul in luna a 8-a de viata

10/18/2022
de catre

Bebelusul in luna a 8-a de viata

DEZVOLTARE:

Primii dinți

                             Unii copii sunt de fapt născuți cu dinți (aproximativ unul din 1200). Aceasta este doar o poveste de natură. Alți copii își vor avea primii dinți în orice moment între vârsta de trei și 13 luni. În medie, primii dinți din față apar în mijlocul vârfului gingiei la aproximativ șapte luni, cei doi dinți de jos urmează curând după aceea. Peste o lună sau mai târziu, încă doi vor apărea pe ambele părți ale acestora. În jurul celei de-a doua aniversări, va avea 20 de dinți.
Semnul normal al bebelușului este că gingiile sunt umflate, iar bebelușul poate fi agitat, mai mult decât de obicei, iar somnul poate fi întrerupt. Dentiția nu provoacă diaree, vărsături, temperatură, durere la urechi sau alte dureri – dacă bebelușul suferă de aceste simptome, atunci este timpul să-l vada un medic.

                             Curățarea dinților copilului este importantă din prima zi. Așezați copilul pe genunchi cu fața în jos și frecați ușor dinții și gingiile cu un tifon moale și curat. După ce se obișnuieste cu asta, puteți trece la o periuță moale pentru bebeluși. Copilul nu are nevoie de pasta de dinți deocamdata.


SOMN:

Revenind la culcare
                             Exercitarea învățării și disconfortul noilor dinți, precum și toate lucrurile interesante din jurul lui pot duce la întreruperea somnului pentru toată lumea. Chiar și bebelușul care dormea în timpul zilei nu mai este atât de dornic acum.

                             Va trebui să vă reînnoiți ritualul de dormit. Bebelusul va avea nevoie în continuare de două reprize de somn pe zi – una la mijlocul dimineții, iar cealaltă la mijlocul după-amiezii. Chiar dacă nu vrea să doarmă, timpul liniștit este important pentru a-și reînnoi energia. Dacă bebelușul dvs. are o bona, asigurați-vă că un pui de somn după-amiaza este o prioritate – ultimul lucru pe care îl doriți este un copil obosit atunci când vreti sa petreceti timp impreuna. Iată câteva idei pentru stabilitatea copilului:

                             Citește o scurtă poveste, cântă un cântec, întunecă camera, pune muzică liniștită. Până la această vârstă un copil poate fi ținut treaz sau poate fi trezit de zgomotele exterioare. Este posibil să trebuiască să reevaluezi locul de dormit al copilului și să-l muți într-un loc mai liniștit.
Dacă se trezește noaptea, verifică dacă nu este rece sau prea cald. Puneți partea din spate a mâinii pe piept. Dacă se dezveleste, atunci poate purta un costum de somn. Verificați temperatura camerei în timpul nopții – este între 18 și 20 grade Celsius?
Îi este foame? O hrană liniștită, lipsa zgomotului, lipsa luminii și un pat blând poate fi tot ce are nevoie.
                            Are o erupție de la scutec care nu il lasa sa doarma? Un strat gros de zinc și ulei de ricin sau zinc și cremă de ulei de ficat de cod înainte de a-l pune în pat va ajuta. A avut o frică în seara asta? Dacă bebelușul se trezește cu un țipăt brusc îngrozit, atunci aceasta ar putea fi problema. Din păcate, el nu vă poate spune că acesta este cazul, dar cercetările sugerează că bebelușii care nu primesc suficientă atenție sunt mai susceptibili să aibă frici de noapte.
Cea mai ușoară soluție pentru un bebeluș care se trezește noaptea și nu poate fi întors ușor la somn sau un copil care se trezește adesea în timpul nopții este să-l duci în pat. Alternativa este o abordare fermă, prietenoasă, dar liniștită, menită să liniștească bebelușul până când somnul vine în mod natural.

                           În medie, bebelușul are nevoie de aproximativ 14 ore de somn într-o perioadă de 24 de ore – media este între 10 și 11 pe timp de noapte și între trei și patru ore în timpul zilei.


 COMPORTAMENT:

                           Între opt și zece luni mulți copii vor începe să se miște. Unii se vor târa, unii vor face un fel de mers pe jos de crab, unii vor merge pur și simplu pe jos sau vor merge înapoi și alții nu se vor târî deloc. Nu există dovezi evidente că copiii care nu se târasc vor fi încetiniti în alte abilități.

Înainte de a se putea târî copilul trebuie să învețe să stea. Apoi trebuie să învețe să-și ia toată greutatea pe brațe și pe mâini. Apoi trebuie să-și descopere picioarele sub trup și să-și ridice genunchii. Odată ce acest lucru este realizat, va exista o mulțime de balansare înainte și înapoi.
Bebelușii învață să se târască în timpul și în felul lor. Nu ii puteți învăța, dar ii puteți face mai ușor să învețe prin:

                           Lasand copilul o mulțime de timp pe podea în fiecare zi – dar nu atât de mult încât sa se plictiseasca.
Având un loc moale pentru el – un covor.
Îmbrăcați bebelușul în haine practice, in care se poate misca usor. Bebelusele pot arăta adorabil în rochite, dar ele nu sunt confortabile pentru tarat.
Verificarea siguranței mediului copilului. Încercați să anticipați orice pericol prin căderea pe mâini și genunchi și căutând colțuri ascuțite, obiecte de sticlă, scări, mobilier instabil, pungi lăsate în jur.


SĂNĂTATE:

                         Până acum, bebelușul dvs. va „mânca” o mică gamă de alimente și veți observa o schimbare considerabilă a conținutului scutecelor – și mirosul, în special dacă ați alăptat până la vârsta de șase luni.

                         Scaunele normale pentru copii sunt moi și, deși bebelușul poate face o mulțime de zgomote și chiar inroșii la față atunci când are o mișcare intestinală, acest lucru este normal, cu excepția cazului în care scaunul este tare și este evident ca il doare. Apoi poate avea constipație și puteți încerca să-i dați un suc mic de prune – un suc de prune o parte amestecat cu trei părți de apă fiartă. Dacă el este în continuare în durere și scaunul nu s-a îmbunătățit după o zi, atunci caută ajutor profesional. Nu administrați niciodată medicamente decât dacă le-a prescris medicul.

                         La celălalt capăt al scalei, un singur scaun moale nu înseamnă diaree. Cu toate acestea, scaunele neobișnuit de curgătoare, mai ales dacă sunt apoase, reprezintă un motiv de îngrijorare. Dacă copilul pare, de asemenea, rău, ar putea fi o infecție bacteriană, cum ar fi giardia sau gastroenterita, iar în acest caz copilul trebuie să fie văzut de un medic cât mai curând posibil. Diareea netratată este foarte gravă la copiii mici.

Copilul la 7 luni

10/05/2022
de catre

                  Copilul își dezvoltă propria personalitate și, de asemenea, poate începe să arate primele semne de anxietate de separare. Este o idee bună să folosiți membrii familiei sa petreaca mai mult timp cu el dacă vreți ceva timp pentru voi înșivă. La aceasta varsta puteți introduce încet mai multe alimente copilului dvs., fiind atent să urmăriți orice reacție.

 

DEZVOLTARE:

                  Majoritatea copiilor pot sta destul de ferm in sezut de la vârsta de șase luni; alții se vor răsturna la cea mai mică briză. Unii însă nu vor sta până când vor avea nouă luni. Acest lucru este perfect normal. Un bebeluș cu mușchii gâtului mai puternici va sta primul – și de aceea jocul pe burtă este important. Un copil care nu poate sta fără ajutor se va bucura să fie sprijinit și purtat în jurul unui scaun pentru copii, dar este important să stea un timp pe burtă și pe podea, pentru a-și putea folosi mușchii.

                  Copilul este într-adevăr alergic la anumite alimente?Bebelușii care se hrănesc cu alimente gatite in casa pentru toata familia, înainte de a fi pregătiți, au mai multe șanse de a dezvolta alergii. Alergia alimentară este adesea motivul pentru tot felul de probleme, de la erupții cutanate pana la probleme comportamentale, dar reacțiile alergice reale la alimente nu sunt la fel de frecvente cum cred mulți oameni. Alergiile la hrană sunt de fapt destul de rare, intoleranța alimentară este mai frecventă.

                  Alergia alimentară este o reacție instantanee la proteinele din alimente – după ce mâncarea este consumată, vor apărea simptomele. Aceste simptome includ umflături, de obicei în jurul gurii, eczeme, erupții cutanate și urticarie. Bebelușii din familiile alergice sunt expuși unui risc mai mare decât cei care nu sunt.                   

                 Intoleranțele alimentare sunt diferite deoarece sunt o reacție la substanțele chimice găsite în alimente – acestea nu se pot vedea până la câteva ore după ce mâncarea este consumată. Simptomele pot fi similare cu cele de la o alergie alimentară – erupții cutanate, urticarie, eczeme – vărsături și diaree, dar acestea pot fi cauzate de boală. Este înțelept ca copilul dvs. să fie evaluat de un dietetician înregistrat înainte de a face presupuneri.

                Alimentele cu cea mai mare probabilitate de a provoca reacții alergice la copii sunt:

– Laptele vacii

– Ouă

– Peşte

– Arahide și nuci

– Soia și grâul.


               Există, de asemenea, un număr de aditivi alimentari care pot provoca reacții adverse. Alimentele care nu sunt susceptibile de a provoca o reacție sunt:

–  Majoritatea legumelor

–  Pară

–  Multe cereale, inclusiv orez, orz, sago, hrisca

–  Grăsimi și uleiuri

–  Proteine, cum ar fi carnea de vită, carnea de pui, mielul și carnea de vită.

Bebelusul la 6 luni

09/30/2022
de catre

                  În acest stadiu mulți părinți introduc alimente solide pentru prima dată. Mâncarea solidă consta de fapt in sortimente de piure. Avem câteva sugestii pentru a începe diversificarea mai jos. De asemenea, bebelușul va continua să fie interesat sa te asculte cand vorbesti și nu este niciodată prea devreme pentru a începe să citești și să cânți cântece copilului tău care iubește sunetul vocii tale! 


DEZVOLTARE:

                   Cum învață copilul să vorbească:
Simplu – el învață de la tine. Pe măsură ce vă aflați în rutina dvs. zilnică, cu copilul în carucior, il îmbăiați, totul în jurul lui, de la modul în care vorbiți pe telefonul mobil sau răspundeți la ușă, la sunetele de pe televizor, creierul lui preia tot ce aude.

Puteți adăuga la acestea, vorbitul cu el în timp ce mergeți în timpul zilei, cântând-i cântece atunci când ii schimbați scutecul sau jucând jocuri precum „Old McDonald a avut o fermă”, „Incy Wincy Spider” sau altele, citirea cu voce tare din propriile cărți, precum și din revistele și cărțile dvs., chiar și din cataloagele de cumpărături.

                  Cercetătorii au văzut că mamele vorbesc cu copiii lor într-un anumit mod și că își înalță vocile în mod diferit decât atunci când vorbesc cu adulții sau cu câinii sau cu oricine altcineva. Această discuție este doar un alt lucru instinctiv pe care îl fac părinții atunci când se îngrijesc de copilul lor.

Bebelușii de această vârstă dorm pentru că sunt obosiți și dacă copilul nu este obosit atunci nu veți avea practic nici o șansă să il convingi sa doarma. Unii copii sunt bucuroși să se joace în paturile lor, dar copiii care au fost lăsați să plângă pentru orice perioadă de timp nu sunt, în general, în acest grup – asociază pătuțul cu abandonul.

                    Este important ca bebelușul să aibă o rutină, dar nu trebuie să-ți conducă viața. Dacă sunteți afară și este timpul normal de somn al bebelușului, atunci faceți cât mai mult din rutina lui obișnuită pe care puteți – schimbați, hrăniți bebelusul – indiferent de rutina voastră. Nu există niciun motiv pentru care nu poate dormi în brațe sau pe umăr în momente de genul acesta.


SĂNĂTATE:

Primele alimente

                  Va veni un moment în care bebelușul va avea nevoie de mai multă mâncare decât laptele matern sau formula, însă este important să știm că nu există o dată magică. Copilul nu va suferi dacă nu are primele lui cereale de orez înainte de a ajunge la varsta de șapte luni și nici dacă este interesat de prima lingură la cinci luni. Știm că este important să nu oferim alimente decât laptele mai devreme. Anterior și sistemul său digestiv pur și simplu nu este capabil să facă față eficient; el va avea în continuare reflexul limbii care face ca mâncarea să vină imediat înapoi și este puțin probabil să fie în stare să stea fără una sau două elemente de recuzită.

                   Mâncarea pentru prima dată trebuie să fie piure – chiar dacă are un dinte sau doi, el nu poate mesteca încă și este foarte probabil să se inece. Orezul (vândut ca cereale de orez pentru bebeluși) amestecat cu lapte sau formulă maternă este primul aliment obișnuit deoarece este ușor de digerat, ușor de amestecat, consistența acestuia poate fi modificată și este ușor disponibilă.

                    Copilul poate avea prima masă în orice moment care vă convine – atunci când nu sunteți în grabă sau stresat. Dați bebelușului hrana obișnuită (sânul sau sticla) și apoi oferiți o linguriță de cereale de orez (amestecate conform instrucțiunilor de pe ambalaj) cu o lingură și castron care au fost spălate bine cu apă fierbinte și uscate pe un prosop de hartie curat .

Puneți un prosop în poală, așezați copilul deasupra și fiti pregătiți pentru mizerie.

Oferiți-i o cantitate mică cu lingura și, dacă nu-i place, nu persistati. Aruncați cerealele și încercați din nou în acea zi sau la începutul următoarei mese.

Dacă bebelușului îi place, puteți introduce un alt aliment nou după trei sau patru zile. Majoritatea părinților au ales un fruct, cum ar fi mere sau pere, în primul rând piure.

Acestea sunt atât de ușor de făcut.

Bebelușii nu au nevoie de sare sau zahăr adăugat la alimentele lor, gusturile lor sunt mult mai clare decât ale tale.

Bebelusul in luna a cincea de viata

03/07/2019
de catre

Aceasta ar putea fi luna de râsete și chicotiri. Bebelușul tău descoperă cum poate să-ți câștige atenția. Învață de asemenea principiile gravitației. S-ar putea să vă aflați în mod repetat prin preajma obiectelor care ii cad din manute. Isi poate recunoaște numele, întorcându-și capul spre tine când il strigi.

Nou nascutul in a treia luna de viata

01/18/2019
de catre

La 3 luni copilul devine din ce în ce mai puternic și mai interesat de împrejurimi. 

Este un moment potrivit să vorbiți, să cântați și să citiți copilului dvs. care va iubi acum acest tip de interacțiune. Unii copii pot stabili o rutină și să doarmă mai consistent, cu toate acestea majoritatea copiilor nu vor mai dormi precum mulți părinți ar spera.


Nou nascutul la 4 luni de viata

01/18/2019
de catre

La patru luni, bebelușul dvs. s-ar putea să doarmă mai bine, dar dacă nu avem niște sfaturi de rezolvare mai jos. Este, de asemenea, timpul pentru următorul set de imunizări și o verificare generală a stării de sănătate.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă