0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Nou nascutul in a treia luna de viata

01/18/2019
de catre

La 3 luni copilul devine din ce în ce mai puternic și mai interesat de împrejurimi. 

Este un moment potrivit să vorbiți, să cântați și să citiți copilului dvs. care va iubi acum acest tip de interacțiune. Unii copii pot stabili o rutină și să doarmă mai consistent, cu toate acestea majoritatea copiilor nu vor mai dormi precum mulți părinți ar spera.


DEZVOLTARE:


Să te joci cu bebelușul tău este amuzant pentru amândoi. Anularea timpului de lucru de câteva ori pe zi pentru a te distra cu bebelușul este important atât pentru dezvoltarea copilului, cât și pentru relația cu copilul tău. Bebelușii trebuie să se joace pe burtă pentru ai încuraja să dezvolte controlul capului și gâtului; au nevoie de această forță pentru a învăța să se târască. Deși controlul capului și gâtului poate fi învățat în alte locuri, jocul pe podea este ideal. În timp ce bebelușul este pe burtă, jucați-va cu câteva jucării colorate în culori vii sau cu o mică oglindă. De îndată ce bebelușul arată ca nu ar mai vrea sa stea in aceasta pozitie, opriți-vă. Unii bebeluși vor fi destul de fericiți pe burtă, alții vor plânge instantaneu.

Bebelușii cu reflux nu pot fi fericiți situați pe burtica și stau pe scaunul pentru copii sau susținuti pe poală. Prima dată când încerci să-ți culci copilul cu reflux pe burtă, ridică un prosop și pune-l sub piept, cu brațele înainte. Sau puteți încerca să utilizați piciorul în loc de prosop. Alte moduri de a oferi copilului un timp de stat pe burtica sunt:


  • Ținând-ul cu fața în jos și peste un braț, cu mâna pe care o țineți ferm între picioare.
  • Așezați-vă bebelușul pe burtă în timp ce stați pe un scaun sau pe podea.
  • In timp ce masati copilul
  • In timpul baitei

Amintiți-vă că bebelușul este o fiinta cu propria personalitate și la această vârstă trebuie să vă adaptați activităților potrivite pentru el. De asemenea, este important să nu il lăsați niciodată singur să se joace pe burtă.


COMPORTAMENT:


Copilul cu nevoi mari "Copilul cu nevoi înalte" este un termen inventat de Dr. William Sears, medic pediatru american și autor, caruia nu-i plăcea să-i numească copii "agitati". După cum spune el, nevoile mari sunt o etichetă mult mai precisă pentru un bebeluș care are nevoie de multă atenție, ceea ce indică faptul că bebelușul are cumva un control asupra comportamentului său. Bebelusii cu nevoi mari cresc în copii cu nevoi  mari; personalitățile lor sunt de așa natură încât necesită o atenție deosebită. Nu sunt așa pentru că părinții lor nu le pot citi nevoile. Toți bebelușii se agită la un moment dat. Unii fac acest lucru rar, dar la celălalt capăt al scării este copilul care necesită o atenție aproape de 24 de ore și este rar fericit și stabil. Copilul cu nevoi înalte este foarte sensibil la mediul său - aceasta include oamenii din lumea sa, precum și împrejurimile sale. Aceștia au preferinte sau le displace ceva în mod deosebit de la început. Copiii cu nevoi inalte, în general, au nevoie de siguranța și confortul unui spatiu familiar cald, ori de câte ori sunt treji - și adesea și atunci când dorm, de asemenea. Este foarte rar ca un copil cu nevoi speciale să poată dormi. Copiii cu nevoi inalte sunt adesea descriși ca fiind prea activi. De asemenea, ei pot râde cu voce tare și sunt foarte afectuoși. Stabilirea unei rutine de alăptare sau de hrănire la un copil cu un nivel ridicat de necesități este mai dificilă decât este cu un copil mai linistit - și adesea acești copii sunt ultimii care renunță la alăptare.


Ce ii poti oferi copilului tau cu nevoi inalte:


  • Sa il strangeti in brate.
  • Hranire frecventa - zi și noapte.
  • Sa ii aratati că sunteți mereu acolo - ceea ce înseamnă să răspundeți repede la plânsul lui
  • Și este posibil să trebuiască să renunți un timp sa stai cu el, chiar daca acest lucru înseamnă să lasi copilul cu nevoi înalte cu altcineva, ca să poti dormi, să te plimbi sau pur și simplu să ai timp pentru tine, fa asta! Tu și copilul tau veți fi mai fericiți.


De asemenea, este important ca părinții să nu se culce cu copilul lor atunci când:  fumează, au băut alcool, au luat orice medicament care le-ar putea crea somnolente, au o boală care i-ar putea face să nu-și dea seama de copilul lor, sunt neobișnuit de suprasolicitați, in primele luni, dacă copilul s-a născut prematur sau era foarte mic la naștere, dacă bebelușul are o temperatură ridicată.


Modele de somn


La trei luni, nu este neobișnuit ca un copil să-si stabileasca un program de somn. În timpul zilei el va rămâne treaz pentru perioade mai lungi și poate dormi noaptea între patru și șase ore. Când bebelușul doarme cinci ore fără pauză noaptea, se spune că "dormea noaptea", de către unii experți. Copilul va dormi între 12 și 20 de ore într-o perioadă de 24 de ore.


Amintiți-vă că toți copiii sunt diferiți!

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă