0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Bebelusul la 10 luni

11/15/2022
de catre

Bebelușului îi place să isi folosesca picioarele și acum va încerca să se ridice, să se prindă de ceva din apropiere pentru sprijin. Bebelușul practică efectuarea primului pas magic.

Pe masura ce nivelul de activitate al copilului creste va sugeram cateva jocuri de actiune de care bebelusul se va bucura. Bebelușul vostru are o piele moale, delicată, mai jos sunt sfaturi despre cum să aveti grijă de el.


DEZVOLTARE:

Cum învață copilul să stea:

Bebelușii iubesc să practice ridicarea înainte de a avea puterea de a sta singuri. Odată ce un copil poate să stea, dacă țineți mâinile, el va dori să se ridice. Majoritatea copiilor cred că este foarte distractiv, în sus și în jos, în sus și în jos. Pe mobilier, piciorul pantalonului tău, o balustradă – aproape orice e destul de lung este favoritul sau pentru ridicare. Odată ce copilul se poate trage și rămâne acolo, trebuie să învețe să-și îndoaie genunchii și să se așeze din nou, ca să se poată deplasa. Are încă probabil un drum lung de la mers și curiozitatea lui nu-l va lăsa să rămână jos. Odată ce copilul a învățat să stea destul de ferm – înseamnă că trebuie să fii în gardă pentru posibile pericole.


ÎNGRIJIRE:

Pielea bebelușului vara și iarna

Bebelușii au o piele moale care poate face usor alergii . Există lucruri pe care le puteți face pentru a evita eczemele pe piele dureroase și supărătoare pentru copil și pentru tine. Păstrarea confortabilă a copilului, aplicarea cremelor protectoare atunci când este necesar și evitarea perioadelor din zi foarte insorite sunt importante.


La soare.

Utilizați o cremă SPF 30+, care este special creata pentru copii, îmbrăcăminte de protecție și o pălărie, și rămâneți protejati de soare în cea mai caldă parte a zilei.


Erupție cutanată.

Utilizați o cremă barieră, mențineți funduletul copilului cât mai uscat, schimbând scutecele de îndată ce știți că sunt umede sau murdare și tineti copilul un timp fără scutece ori de câte ori este posibil. Eczema este o erupție cutanată comună la copii. Senzatia de mâncărime și durerea este mai frecventă în familiile predispuse la alergii. Dacă credeți că copilul dvs. are eczemă, trebuie să discutați despre tratament cu medicul dumneavoastră. Urticaria este o erupție cutanată care poate fi cauzată de o alergie, o infecție, produse chimice sau expunerea la căldură, frig, soare, mucegai sau animale. Dacă acestea fac copilul foarte nefericit medicul dumneavoastră poate prescrie antihistaminice și o cremă liniștitoare.Există și alte erupții cutanate care sunt simptome ale unor boli cum ar fi scarlatina, rujeolei și scabiei. Dacă copilul dumneavoastră dezvoltă o erupție ciudată, căutați consultanță profesională cât mai curând posibil.


COMPORTAMENT:

Anxietate de separareÎn următoarele câteva luni, copilul va deveni mai dificil, deoarece nu are cum să știe că te întorci. Puteți începe prin a-l lasa doar pentru perioade scurte și lăsându-l să știe că te-ai întors când te întorci. Aceasta este, de asemenea, o parte importantă a independenței învățării copilului. Dacă bebelușul este la gradinita , veți vedea ca este destul de dificila despartirea de dimineata.


SĂNĂTATE:

Ce este în neregulă cu laptele de vacă? Majoritatea formulelor pentru sugari se bazează pe laptele de vacă care a fost tratat termic și s-au adăugat vitamine, minerale și alte substanțe esențiale pentru a-l apropia mai mult de laptele matern uman. Laptele de vacă care nu a fost tratat nu este potrivit pentru bebelușii sub vârsta de 12 luni, deoarece are un conținut scăzut de fier și are un conținut ridicat de sodiu. Nu are suficiente vitamine A, E și C și nici suficienti acizi grași cu care copilul trebuie să crească. Laptele de vacă poate provoca, de asemenea, sângerare în intestinul copilului și este, de asemenea, un potențial alergen pentru unii copii. Este bine să utilizați laptele de vacă în alimentele de gătit pentru copilul dumneavoastră. Unii părinți întreabă dacă laptele de soia este acceptabil și răspunsul este că și acesta nu este un aliment complet pentru copil dacă nu este o formulă pentru lapte de soia. Uleiul obișnuit de soia, obținut din boabe de soia, nu are aditivii necesari pentru un copil. Este un mit că laptele de soia previne alergia – nu există absolut nici o dovadă a acestui lucru. Până când copilul are vârsta de un an, cel mai bun lapte din toate este laptele matern. În cazul în care nu este posibil să se dea lapte matern, atunci formula pentru sugari este singura alternativă.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă