0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Nou nascutul la 4 luni de viata

01/18/2019
de catre

La patru luni, bebelușul dvs. s-ar putea să doarmă mai bine, dar dacă nu avem niște sfaturi de rezolvare mai jos. Este, de asemenea, timpul pentru următorul set de imunizări și o verificare generală a stării de sănătate.


DEZVOLTARE


Vedere:

Un nou-născut poate vedea exact ce are nevoie să vadă - oameni și obiecte la o distanță de 18 - 35 de centimetri. Copilul se poate concentra pe un obiect în fața feței. Lucrurile care sunt mai departe sunt blurate, deși bebelușul va "arăta" la o lumină puternică.

Culorile luminoase sunt mai vizibile decât culorile palide.  Culoarea ochilor se poate schimba până la vârsta de aproximativ șase luni. De asemenea, copilul va putea să urmărească un obiect în mișcare cu ochii și să se uite în jur - lumea copilului este un loc foarte fascinant și vrea să vadă cât de mult poate. El va zâmbi la acei oameni pe care îi vede frecvent. Optometriștii recomandă ca un copil să aibă primul examen de ochi la șase luni.


Reacțiile la imunizări:

Orice injecție poate provoca durere, înroșire, umflare sau arsură in punctul în care acul a intrat și mâncărime care poate dura o zi sau două. Aceste simptome pot fi ameliorate cu o cârpă umedă și rece. O mică bucată tare poate apărea in locul respectiv și poate dura până la câteva săptămâni pana se desumfla, dar acest lucru nu este un motiv de îngrijorare. Reacțiile foarte rare sunt o temperatură mai mare de 40 ° C, convulsii sau colaps. Dacă temperatura bebelușului crește, dați-i lichide suplimentare (laptele matern sau formulele pentru sugari), mențineți-l la rece și dacă temperatura lui depășește 38 ° C, atunci îi dați paracetamol conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Duceti bebelușul la medicul dumneavoastră sau la spital, dacă sunteți îngrijorata.


ÎNGRIJIRE:

Erupție cutanată

Articolele de unică folosință, scutecul ales în majoritatea locuințelor de astăzi, poate cauza o eruptie cutanata. Cauza obișnuită a erupției cutanate este bacteria din materiile fecale ale bebelușului. Această bacterie produce amoniac atunci când vine în contact cu urina. Odată ce copilul dezvoltă o erupție pe scutec, poate fi dificil să scapi de ea, mai ales in anotimpurile mai reci, când este mai dificil să lasi copilul fără scutece, decât în zilele calde și însorite. Dacă folosiți scutece de pânză, este foarte important să le spălați bine și să vă asigurați că nu mai există sapun pe ele. Adăugați o jumătate de pahar de fulgi de săpun pur și șase picături de ulei de arbore de ceai într-o găleată de apă fierbinte și apoi înmuiați scutecele în el. Apoi spălați scutecele în apă rece și ¼ ceasca de fulgi de săpun. Uleiul de arbore de ceai antiseptic dezinfecteaza scutecele. Pentru a evita sau a trata erupțiile cutanate: Curățați cu atenție pielea bebelușului de fiecare dată când schimbați un scutec. Utilizați o mașină de spălat și apă caldă sau șervețele pentru copii (nu alte șervețele, deoarece acestea pot conține alcool care înțeapă pielea).  Țineți pielea bebelușului cât mai uscata posibil înainte de a aplica cremă și schimbați scutecele de îndată ce vă dați seama că sunt ude sau murdare. Lăsați copilul să stea un timp fără scutece în fiecare zi. Evitați pantalonii de plastic cât mai mult posibil. Clătiți scutecele bine și uscați într-un uscător, mai degrabă decât în soare, care poate face scutecul aspru. Utilizați creme de barieră și unguente, cum ar fi cremă de zinc și ulei de ricin sau zinc și ulei de ficat de cod. Dacă erupția cutanată nu trece, consultați-vă medicul.


SOMN:

Este posibil să aveți nevoie să încercați câteva combinații diferite înainte de a afla ce funcționează pentru copilul dvs. - nu există un răspuns magic. Cum ar fi:

Susținerea și liniștirea.

Bebelușul plânge, pentru că are nevoie.

Calmează-l cu un masaj sau o baie caldă.Balansoar - un scaun balansoar este perfect pentru asta.

Un CD cu muzica linistita (preferabil unei jucării muzicale care te poate înnebuni).

O înregistrare a apei în mișcare.

O cameră caldă - temperatura ideală este între 18 și 20 ° Celsius.Închiderea camerei.

Citirea ușoară. Nu trebuie să fie o carte de copil de fiecare dată, poate fi propria dvs. carte sau revista.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă