0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Bebe la un anisor

12/08/2022
de catre

La mulți ani și felicitări! Ati reusit in primul an cu bebelusul dumneavoastra, despre care se spune adesea ca fiind destul de obositor pentru părinți. Asa ca merita să sărbătoriti această mare realizare! Copilul dumneavoastră progreseaza rapid și veți observa schimbări semnificative. Avem câteva sfaturi pentru voi:

 

DEZVOLTARE:
Până acum copilul va avea o idee generală de vorbire și este probabil să fie capabil să imite sunete asemănătoare conversației, dar făcând puțin sau deloc sens. Ar putea să-și bată brațele ca și cum ar fi dat un discurs și s-ar putea sa ii reuseasca un cuvânt sau două.

O să înțeleagă cu siguranță când îi cereți să facă un lucru simplu, cum ar fi să aducă un pahar sau să ridice o jucărie, iar el va arăta că înțelege ceea ce spui chiar dacă refuză să o facă. Este foarte probabil să fie foarte bun în a arăta și a indica când vrea ceva. Puteți observa, de asemenea, câteva cuvinte printre acești bebeluși, cum ar fi „mama”, „dada” și „nu” (care vine întotdeauna înainte de „da”, probabil pentru că este mai ușor de spus).

Vorbind cu el, numirea obiectelor și repetarea lor vor ajuta copilul să învețe să vorbească. Deci, atunci când indică o banană sau o ceașcă, puteți spune „Vrei o banană / băutură?” sau „Aici este banana / băutura lui Emma (folosiți numele ei)”.

 

INGRIJIRE:
Primii papucei
Bebelușii trebuie să învețe să meargă înainte să aibă nevoie de pantofi. Pantofii, în special cei cu tălpi tari, pot încetini progresul unui copil atunci când vine vorba de mersul pe jos. Singurii pantofi de care are nevoie sunt din piele moale sau piele de oaie, cu tălpi non-alunecoase, pe care ii poate purta atunci când siguranța sau căldura sunt importante. Când bebelușul merge bine, primii pantofi trebuie să fie alesi cu grija. Pantofii pot fi costisitori și vor trebui înlocuiți la fiecare trei până la șase luni, așa că nu vă grăbiți să cumparati papucei – picioarele goale sunt cele mai bune.

Unii oameni bine intentionati cred că pantofii vor corecta picioarele plate ale copilului. Dar picioarele plate sunt perfect normale; ei se vor corecta pe măsură ce bebelușul crește.

 

SOMN:
Un bebeluș care va merge în curând este probabil să se trezească noaptea din nou – poate ca la fiecare patru ore. Frustrarea care vine cu învățarea de a merge vor afecta de obicei comportamentul copilului.
Două ore liniștite de somn în timpul zilei (și acestea pot fi în patul lui) pot ajuta copilul să facă față provocărilor zilnice. Fiind fermă și oferindu-i câteva jucării cu care să se joace, il va ajuta să învețe să se linisteasca.

 

COMPORTAMENT:
Micul tău Independent
În jurul primei lor zile de naștere, mulți copii sunt afectați de dorinta de a fi independenți, împreună cu necesitatea de a rămâne protejați. Vor să aibă control, dar nu vor să se simtă nesiguri. Acest lucru poate crea dileme majore pentru părinții care pot fi surprinși de faptul că bebelușul lor arată episoade de frustrare. Acest lucru nu înseamnă că bebelușul este răsfățat, dar înseamnă că trebuie să fii în gardă tot timpul și să stabilești limite pentru siguranța copilului .

SĂNĂTATE:

Câte răceli sunt normale?
Poate părea că copilul trece dintr-o raceala in alta, mai ales dacă aveți copii mai mari, sau copilul dumneavoastră se duce în mod regulat la gradinita. Există sute de virusi și nu este neobișnuit ca bebelușii să aibă până la zece episoade de raceala într-un an. Raceala poate duce la infecții ale urechii, bronșiolită, amigdalită și un copil care are multe răceli poate fi mai susceptibil la complicații.

Racelile se răspândesc prin aer atunci când oamenii tusesc și strănută sau atingând o mână contaminată (așa încât spălarea mâinilor frecventă atunci când aveți o răceală este foarte importantă). În afară de spălarea mâinilor  prin folosirea batistelor din hartie și aruncarea acestora, mai degrabă decât prin folosirea batistelor de pânză; și asigurându-va că frații și surorile mai mari cu răceală își spala mâinile înainte de a atinge copilul.

Fluide suplimentare, mult somn si alimentele sanatoase vor ajuta copilul sa se recupereze de la o raceala – antibioticele nu functioneaza impotriva virusilor. Dacă nasul bebelușului este foarte infundat, atunci picăturile saline de la farmacie pot ajuta, altfel va trebui să va vedeți cu medicul dumneavoastră pentru a discuta despre alternative.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă