0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Bebelusul in luna a cincea de viata

03/07/2019
de catre

Aceasta ar putea fi luna de râsete și chicotiri. Bebelușul tău descoperă cum poate să-ți câștige atenția. Învață de asemenea principiile gravitației. S-ar putea să vă aflați în mod repetat prin preajma obiectelor care ii cad din manute. Isi poate recunoaște numele, întorcându-și capul spre tine când il strigi.


DEZVOLTARE:

 

Coordonare

În primele șase luni, bebelușul trebuie să învețe coordonarea mâna-ochi. La început copilul se va uita la ceva fără să-l atingă și să atingă ceva fără să se uite la el – ceea ce trebuie să învețe este să se uite la ceva, să hotărască ce urmează să facă, să evalueze dacă este la îndemână și apoi să-l atingă .

Copilul se poate descurca perfect fără jucării în primele luni. Mâinile lui sunt o jucărie foarte importantă și ii va lua mult timp să le descopere, să se bucure de fețele din jurul lui. La început, bebelușului ii vor trece mainile în fața chipului, fără ca el să aibă idee că îi aparțin. Se poate intampla sa pui o jucărie în mâna copilului și sa fie la fel de surprins ca atunci când se loveste la cap cu ea! Nu va avea nici o idee că el a făcut acest lucru, de aceea este atât de surprins și de ce jucăriile pe care i le pui în mâinile, neaparat acestea trebuie sa fie moi.

Între 10 și 12 săptămâni, bebelușul își va da seama că acele degetele, din fața feței lui, sunt ale lui și se va amuza pentru diferite perioade de timp, punandu-si mâinile în față și jucându-se cu propriile sale degete.

Următorul pas este să-și pună degetele în gură. Acest lucru se întâmplă cândva în jurul vârstei de trei luni. Acum, el descoperă că poate să-și folosească gura pentru a explora obiecte – și devine foarte important pentru el să pună tot ce se poate prinde în gură pentru a afla mai multe! De acum înainte, trebuie să păstrați lucrurile pe care le poate ajunge curat. Și trebuie să păstrați obiecte potențial periculoase (și care include tot ce se va potrivi în interiorul unei cutii de film), departe de el. Dacă copilul suge un fals, înseamnă că nu poate să-și folosească gura pentru a-l explora, deci dacă poți scoate manechinul în timpul jocului, fă-o.

Următorul pas este să-și pună degetele în gură. Acest lucru se întâmplă cândva în jurul vârstei de trei luni. Acum, el descoperă că poate să-și folosească gura pentru a explora obiecte – și devine foarte important pentru el să pună tot ce se poate prinde în gură pentru a afla mai multe! De acum înainte, trebuie să păstrați lucrurile pe care le poate atinge cat mai curate. Deasemenea trebuie să păstrați obiectele potențial periculoase departe de el.  Obiectele care se leagana sau colierul pe care îl purtați, vor fi deosebit de atractive pentru el. Acum copiii câștigă între 170g și 225g pe săptămână. După aceasta, ritmul de creștere a acestora creste între 140g și 170g pe săptămână. Cel mai important lucru este ca bebelusul tau castiga in mod regulat, nu cat de mult castiga. Fiecare copil este diferit, iar unii vor lua mai lent in greutate decât ceilalți – dacă sunteți îngrijorat în legătură cu creșterea copilului dvs., discutați cu doctorul pediatru.

 

SOMN:

La această vârstă, unii bebeluși vor dormi mai mult pe timp de noapte, câteodata până la 12 ore fără pauză, iar altii pentru opt sau mai putin, dar majoritatea se vor trezi în mod regulat pentru mancare.

SĂNĂTATE:

Este medicul dvs. prietenos pentru copii?Când aveți o familie, probabil că veți merge la medic mai des decât înainte. Este important să găsiți un medic prietenos pentru copii, care să vă placă și să vă înțelegeți. Până în prezent, copilul dvs. ar fi trebuit să aibă cel puțin patru controale de sănătate, fie de către un medic sau de o asistentă medicală.  Un bun medic de familie ar trebui să fie competent, prietenos și disponibil.

TIMP DE JOACA:

Râsete si chicotiri

Cândva in a patra sau a cincea lună copilul dumneavoastră este cel mai probabil să râdă pentru prima dată. Este un moment încântător și poate fi adesea repetat.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă