0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Bebelusul la 6 luni

09/30/2022
de catre

                  În acest stadiu mulți părinți introduc alimente solide pentru prima dată. Mâncarea solidă consta de fapt in sortimente de piure. Avem câteva sugestii pentru a începe diversificarea mai jos. De asemenea, bebelușul va continua să fie interesat sa te asculte cand vorbesti și nu este niciodată prea devreme pentru a începe să citești și să cânți cântece copilului tău care iubește sunetul vocii tale! 


DEZVOLTARE:

                   Cum învață copilul să vorbească:
Simplu – el învață de la tine. Pe măsură ce vă aflați în rutina dvs. zilnică, cu copilul în carucior, il îmbăiați, totul în jurul lui, de la modul în care vorbiți pe telefonul mobil sau răspundeți la ușă, la sunetele de pe televizor, creierul lui preia tot ce aude.

Puteți adăuga la acestea, vorbitul cu el în timp ce mergeți în timpul zilei, cântând-i cântece atunci când ii schimbați scutecul sau jucând jocuri precum „Old McDonald a avut o fermă”, „Incy Wincy Spider” sau altele, citirea cu voce tare din propriile cărți, precum și din revistele și cărțile dvs., chiar și din cataloagele de cumpărături.

                  Cercetătorii au văzut că mamele vorbesc cu copiii lor într-un anumit mod și că își înalță vocile în mod diferit decât atunci când vorbesc cu adulții sau cu câinii sau cu oricine altcineva. Această discuție este doar un alt lucru instinctiv pe care îl fac părinții atunci când se îngrijesc de copilul lor.

Bebelușii de această vârstă dorm pentru că sunt obosiți și dacă copilul nu este obosit atunci nu veți avea practic nici o șansă să il convingi sa doarma. Unii copii sunt bucuroși să se joace în paturile lor, dar copiii care au fost lăsați să plângă pentru orice perioadă de timp nu sunt, în general, în acest grup – asociază pătuțul cu abandonul.

                    Este important ca bebelușul să aibă o rutină, dar nu trebuie să-ți conducă viața. Dacă sunteți afară și este timpul normal de somn al bebelușului, atunci faceți cât mai mult din rutina lui obișnuită pe care puteți – schimbați, hrăniți bebelusul – indiferent de rutina voastră. Nu există niciun motiv pentru care nu poate dormi în brațe sau pe umăr în momente de genul acesta.


SĂNĂTATE:

Primele alimente

                  Va veni un moment în care bebelușul va avea nevoie de mai multă mâncare decât laptele matern sau formula, însă este important să știm că nu există o dată magică. Copilul nu va suferi dacă nu are primele lui cereale de orez înainte de a ajunge la varsta de șapte luni și nici dacă este interesat de prima lingură la cinci luni. Știm că este important să nu oferim alimente decât laptele mai devreme. Anterior și sistemul său digestiv pur și simplu nu este capabil să facă față eficient; el va avea în continuare reflexul limbii care face ca mâncarea să vină imediat înapoi și este puțin probabil să fie în stare să stea fără una sau două elemente de recuzită.

                   Mâncarea pentru prima dată trebuie să fie piure – chiar dacă are un dinte sau doi, el nu poate mesteca încă și este foarte probabil să se inece. Orezul (vândut ca cereale de orez pentru bebeluși) amestecat cu lapte sau formulă maternă este primul aliment obișnuit deoarece este ușor de digerat, ușor de amestecat, consistența acestuia poate fi modificată și este ușor disponibilă.

                    Copilul poate avea prima masă în orice moment care vă convine – atunci când nu sunteți în grabă sau stresat. Dați bebelușului hrana obișnuită (sânul sau sticla) și apoi oferiți o linguriță de cereale de orez (amestecate conform instrucțiunilor de pe ambalaj) cu o lingură și castron care au fost spălate bine cu apă fierbinte și uscate pe un prosop de hartie curat .

Puneți un prosop în poală, așezați copilul deasupra și fiti pregătiți pentru mizerie.

Oferiți-i o cantitate mică cu lingura și, dacă nu-i place, nu persistati. Aruncați cerealele și încercați din nou în acea zi sau la începutul următoarei mese.

Dacă bebelușului îi place, puteți introduce un alt aliment nou după trei sau patru zile. Majoritatea părinților au ales un fruct, cum ar fi mere sau pere, în primul rând piure.

Acestea sunt atât de ușor de făcut.

Bebelușii nu au nevoie de sare sau zahăr adăugat la alimentele lor, gusturile lor sunt mult mai clare decât ale tale.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă