0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Bebelusul in luna a 8-a de viata

10/18/2022
de catre

Bebelusul in luna a 8-a de viata

DEZVOLTARE:

Primii dinți

                             Unii copii sunt de fapt născuți cu dinți (aproximativ unul din 1200). Aceasta este doar o poveste de natură. Alți copii își vor avea primii dinți în orice moment între vârsta de trei și 13 luni. În medie, primii dinți din față apar în mijlocul vârfului gingiei la aproximativ șapte luni, cei doi dinți de jos urmează curând după aceea. Peste o lună sau mai târziu, încă doi vor apărea pe ambele părți ale acestora. În jurul celei de-a doua aniversări, va avea 20 de dinți.
Semnul normal al bebelușului este că gingiile sunt umflate, iar bebelușul poate fi agitat, mai mult decât de obicei, iar somnul poate fi întrerupt. Dentiția nu provoacă diaree, vărsături, temperatură, durere la urechi sau alte dureri – dacă bebelușul suferă de aceste simptome, atunci este timpul să-l vada un medic.

                             Curățarea dinților copilului este importantă din prima zi. Așezați copilul pe genunchi cu fața în jos și frecați ușor dinții și gingiile cu un tifon moale și curat. După ce se obișnuieste cu asta, puteți trece la o periuță moale pentru bebeluși. Copilul nu are nevoie de pasta de dinți deocamdata.


SOMN:

Revenind la culcare
                             Exercitarea învățării și disconfortul noilor dinți, precum și toate lucrurile interesante din jurul lui pot duce la întreruperea somnului pentru toată lumea. Chiar și bebelușul care dormea în timpul zilei nu mai este atât de dornic acum.

                             Va trebui să vă reînnoiți ritualul de dormit. Bebelusul va avea nevoie în continuare de două reprize de somn pe zi – una la mijlocul dimineții, iar cealaltă la mijlocul după-amiezii. Chiar dacă nu vrea să doarmă, timpul liniștit este important pentru a-și reînnoi energia. Dacă bebelușul dvs. are o bona, asigurați-vă că un pui de somn după-amiaza este o prioritate – ultimul lucru pe care îl doriți este un copil obosit atunci când vreti sa petreceti timp impreuna. Iată câteva idei pentru stabilitatea copilului:

                             Citește o scurtă poveste, cântă un cântec, întunecă camera, pune muzică liniștită. Până la această vârstă un copil poate fi ținut treaz sau poate fi trezit de zgomotele exterioare. Este posibil să trebuiască să reevaluezi locul de dormit al copilului și să-l muți într-un loc mai liniștit.
Dacă se trezește noaptea, verifică dacă nu este rece sau prea cald. Puneți partea din spate a mâinii pe piept. Dacă se dezveleste, atunci poate purta un costum de somn. Verificați temperatura camerei în timpul nopții – este între 18 și 20 grade Celsius?
Îi este foame? O hrană liniștită, lipsa zgomotului, lipsa luminii și un pat blând poate fi tot ce are nevoie.
                            Are o erupție de la scutec care nu il lasa sa doarma? Un strat gros de zinc și ulei de ricin sau zinc și cremă de ulei de ficat de cod înainte de a-l pune în pat va ajuta. A avut o frică în seara asta? Dacă bebelușul se trezește cu un țipăt brusc îngrozit, atunci aceasta ar putea fi problema. Din păcate, el nu vă poate spune că acesta este cazul, dar cercetările sugerează că bebelușii care nu primesc suficientă atenție sunt mai susceptibili să aibă frici de noapte.
Cea mai ușoară soluție pentru un bebeluș care se trezește noaptea și nu poate fi întors ușor la somn sau un copil care se trezește adesea în timpul nopții este să-l duci în pat. Alternativa este o abordare fermă, prietenoasă, dar liniștită, menită să liniștească bebelușul până când somnul vine în mod natural.

                           În medie, bebelușul are nevoie de aproximativ 14 ore de somn într-o perioadă de 24 de ore – media este între 10 și 11 pe timp de noapte și între trei și patru ore în timpul zilei.


 COMPORTAMENT:

                           Între opt și zece luni mulți copii vor începe să se miște. Unii se vor târa, unii vor face un fel de mers pe jos de crab, unii vor merge pur și simplu pe jos sau vor merge înapoi și alții nu se vor târî deloc. Nu există dovezi evidente că copiii care nu se târasc vor fi încetiniti în alte abilități.

Înainte de a se putea târî copilul trebuie să învețe să stea. Apoi trebuie să învețe să-și ia toată greutatea pe brațe și pe mâini. Apoi trebuie să-și descopere picioarele sub trup și să-și ridice genunchii. Odată ce acest lucru este realizat, va exista o mulțime de balansare înainte și înapoi.
Bebelușii învață să se târască în timpul și în felul lor. Nu ii puteți învăța, dar ii puteți face mai ușor să învețe prin:

                           Lasand copilul o mulțime de timp pe podea în fiecare zi – dar nu atât de mult încât sa se plictiseasca.
Având un loc moale pentru el – un covor.
Îmbrăcați bebelușul în haine practice, in care se poate misca usor. Bebelusele pot arăta adorabil în rochite, dar ele nu sunt confortabile pentru tarat.
Verificarea siguranței mediului copilului. Încercați să anticipați orice pericol prin căderea pe mâini și genunchi și căutând colțuri ascuțite, obiecte de sticlă, scări, mobilier instabil, pungi lăsate în jur.


SĂNĂTATE:

                         Până acum, bebelușul dvs. va „mânca” o mică gamă de alimente și veți observa o schimbare considerabilă a conținutului scutecelor – și mirosul, în special dacă ați alăptat până la vârsta de șase luni.

                         Scaunele normale pentru copii sunt moi și, deși bebelușul poate face o mulțime de zgomote și chiar inroșii la față atunci când are o mișcare intestinală, acest lucru este normal, cu excepția cazului în care scaunul este tare și este evident ca il doare. Apoi poate avea constipație și puteți încerca să-i dați un suc mic de prune – un suc de prune o parte amestecat cu trei părți de apă fiartă. Dacă el este în continuare în durere și scaunul nu s-a îmbunătățit după o zi, atunci caută ajutor profesional. Nu administrați niciodată medicamente decât dacă le-a prescris medicul.

                         La celălalt capăt al scalei, un singur scaun moale nu înseamnă diaree. Cu toate acestea, scaunele neobișnuit de curgătoare, mai ales dacă sunt apoase, reprezintă un motiv de îngrijorare. Dacă copilul pare, de asemenea, rău, ar putea fi o infecție bacteriană, cum ar fi giardia sau gastroenterita, iar în acest caz copilul trebuie să fie văzut de un medic cât mai curând posibil. Diareea netratată este foarte gravă la copiii mici.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă