0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Copilul la 7 luni

10/05/2022
de catre

                  Copilul își dezvoltă propria personalitate și, de asemenea, poate începe să arate primele semne de anxietate de separare. Este o idee bună să folosiți membrii familiei sa petreaca mai mult timp cu el dacă vreți ceva timp pentru voi înșivă. La aceasta varsta puteți introduce încet mai multe alimente copilului dvs., fiind atent să urmăriți orice reacție.

 

DEZVOLTARE:

                  Majoritatea copiilor pot sta destul de ferm in sezut de la vârsta de șase luni; alții se vor răsturna la cea mai mică briză. Unii însă nu vor sta până când vor avea nouă luni. Acest lucru este perfect normal. Un bebeluș cu mușchii gâtului mai puternici va sta primul – și de aceea jocul pe burtă este important. Un copil care nu poate sta fără ajutor se va bucura să fie sprijinit și purtat în jurul unui scaun pentru copii, dar este important să stea un timp pe burtă și pe podea, pentru a-și putea folosi mușchii.

                  Copilul este într-adevăr alergic la anumite alimente?Bebelușii care se hrănesc cu alimente gatite in casa pentru toata familia, înainte de a fi pregătiți, au mai multe șanse de a dezvolta alergii. Alergia alimentară este adesea motivul pentru tot felul de probleme, de la erupții cutanate pana la probleme comportamentale, dar reacțiile alergice reale la alimente nu sunt la fel de frecvente cum cred mulți oameni. Alergiile la hrană sunt de fapt destul de rare, intoleranța alimentară este mai frecventă.

                  Alergia alimentară este o reacție instantanee la proteinele din alimente – după ce mâncarea este consumată, vor apărea simptomele. Aceste simptome includ umflături, de obicei în jurul gurii, eczeme, erupții cutanate și urticarie. Bebelușii din familiile alergice sunt expuși unui risc mai mare decât cei care nu sunt.                   

                 Intoleranțele alimentare sunt diferite deoarece sunt o reacție la substanțele chimice găsite în alimente – acestea nu se pot vedea până la câteva ore după ce mâncarea este consumată. Simptomele pot fi similare cu cele de la o alergie alimentară – erupții cutanate, urticarie, eczeme – vărsături și diaree, dar acestea pot fi cauzate de boală. Este înțelept ca copilul dvs. să fie evaluat de un dietetician înregistrat înainte de a face presupuneri.

                Alimentele cu cea mai mare probabilitate de a provoca reacții alergice la copii sunt:

– Laptele vacii

– Ouă

– Peşte

– Arahide și nuci

– Soia și grâul.


               Există, de asemenea, un număr de aditivi alimentari care pot provoca reacții adverse. Alimentele care nu sunt susceptibile de a provoca o reacție sunt:

–  Majoritatea legumelor

–  Pară

–  Multe cereale, inclusiv orez, orz, sago, hrisca

–  Grăsimi și uleiuri

–  Proteine, cum ar fi carnea de vită, carnea de pui, mielul și carnea de vită.

Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă