0753 404 464 office@casabebelusului.ro

Nou nascutul in a doua luna de viata

12/19/2018
de catre

În primele luni, atât de multe lucruri sunt noi, încât este normal să vă întrebați sau să vă faceți griji cu privire la modul în care bebelușul dvs. se hrănește, se culcă și plânge. Mai jos, răspundem la câteva dintre întrebările cele mai frecvente despre strigătele nou-născutului, hrănirea, somnul și modul în care puteți interacționa cu copilul dvs. la această vârstă.

DEZVOLTARE:

Înțelegerea plânsului bebelușului. Plânsul este cel mai important mod de a comunica copilul cu tine. Există șapte motive principale pentru care un copil plânge

– bebelușii nu plâng fără un motiv! Unii bebeluși strigă mai mult decât alții și sunt adesea numiți bebeluși cu nevoi mari – au nevoie de mai multă atenție decât cei cu personalități mai plăcute.

Bebelușii plâng pentru că:

– Sunt infometati. Micile burtici se pot goli repede, chiar dacă ai hrănit copilul, poate avea nevoie de un supliment. Dacă lăsați un copil înfometat să plângă, poate dura mult pana il veti impaca, așa că întotdeauna încercați să ii oferiți mai multă mâncare înainte de a deveni foarte supărat.

– Au o durere. Poate fi doar o mică durere – o vânătăie sau o lovitura, dar bebelușii nu pot spune diferența dintre durerile mari și mici. Dacă nu vedeți cauza durerii, încercați să vă bâjbâiți, să vă balansați și să vă liniștiți. Dacă bebelușul a avut un accident, cea mai bună solutie este să solicitați asistență medicală.

– Se simt incomod. Scutece umede sau murdare, îmbrăcăminte care il zgarie, pălăriile cu ate, cizme strânse sau șosete. Copilului ii poate fi prea cald sau prea rece. Puneți partea din spate a mâinii pe pieptul gol al copilului pentru a verifica.

– Se simt singuri. Timp de noua luni, bebelusul a fost confortabil in uter. Unii copii au nevoie de companie mai mult decât alții, dar copiii care sunt lăsați singuri prea mult se simt nesiguri. Copilul poate dormi aproape de tine (chiar și într-o cameră zgomotoasă), se află pe un covor în apropiere sau poate fi purtat în brațe.

–  A fost tinut intr-un mediu cu prea multe necunoscute pentru el. Prea multă lumină, prea mult zgomot, prea mulți oameni, prea multă galagie – bebelușii se pot resimti de la  soare puternic, zgomote puternice, rude ciudate și copii galagiosi. Scoateți copilul într-un loc mai liniștit și mai întunecat, unde îl puteți liniști.

–  Copilul este plictisit. Copiii au nevoie de un mediu stimulativ.

–  Sunt frustrați. Acest lucru se întâmplă, de obicei, la copiii care încearcă să învețe o nouă abilitate și pur și simplu lucrurile nu funcționează!


ÎNGRIJIRE:

Alaptarea

Majoritatea mamelor pot să alăpteze, dar unul dintre cele mai frecvente motive pe care femeile le au pentru renunțare este că credeau că bebelușul lor nu obține suficient lapte. Alăptarea trebuie să fie învățată și, dacă nu reusiti, atunci este timpul să cereți ajutor unui consultant care alăptează sau asistentei dumneavoastră de sănătate pentru copii. Există o serie de semne simple pe care vi le da copilul prin semnele din scutecele lui! Cu condiția ca bebelușul să nu primească alte fluide, șase până la opt scutece umede într-o perioadă de 24 de ore plus una sau două scutece cu materii fecale moi, sunt o dovadă foarte bună că copilul este mulțumit. Materiile fecale ale copiilor hraniti cu lapte matern  nu au mirosul la fel de rău ca și cele ale unui copil hrănit cu sticle! Dacă urina copilului are o culoare galben închisă și scaunele sale sunt rare sau destul de ferme, atunci bebelușul poate să nu primească suficient lapte și trebuie să creșteti cantităatea de lapte matern. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să vă hrăniți mai des! Alte semne de lapte suficient sunt ochii și vigilența strălucitoare, pielea fermă și sănătoasă și câștigăul în greutate și în lungime.

SOMN:

Între una și două luni: Majoritatea copiilor vor continua să se trezească la fiecare două până la patru ore – zi și noapte.În jurul perioadei de șase săptămâni unii copii (doar aproximativ 25%) vor dormi pentru o perioadă de cinci până la șase ore – unii o vor face noaptea, alții în timpul zilei.De asemenea, bebelușul va petrece mai mult timp treaz decât a făcut în prima lună.În medie, bebelușul va dormi în jur de 16 ore, dar aceasta este doar o medie. Unii vor dormi timp de 22 de ore, alții doar 12 – ambele sunt normale.

 

COMPORTAMENT:

Exista colici? De câțiva ani, mulți pediatri au negat existența colicilor și au învinovățit părinții! Colicii se caracterizează prin plâns inexplicabil, adesea intens, de obicei după-amiaza sau seara, când părinții sunt mai puțin capabili să facă față. Față roșie, picioare întinse strâns de abdomen și pumnii bine strânși sunt semne comune. Semnele sunt clare, dar cauzele nu sunt; medicii au răspunsuri diferite și nu există soluții sigure. De asemenea, puteți încerca remedii din lista „înțelegerea plânsului bebelușului dvs.”. Unele dintre cele mai bune sfaturi pentru tratarea colicii provin de la Dr. William Sears, un pediatru american. El vă recomandă un dans blând cu copilul în brațe sau un exercițiu delicat, el numește „pompa de gaz”, prin care pompati picioarele copilului, genunchii în piept, cand se află pe spate sau un masaj delicat la burtica.


TIMP DE JOACA:

Jocuri simple.

Ești jucăria preferată a copilului și la această vârstă nu poate să se joace pe cont propriu. Iată câteva sugestii pentru ceea ce puteți face cu copilul:

Pune copilul pe burtă pe un covor. Alegeți două sau trei obiecte strălucitoare și puneți-le în câmpul vizual al copilului – în limitele a 25 cm. Discutați cu copilul și jucați-va cu jucăriile. Este posibil ca bebelușul să nu vrea să rămână aici foarte mult timp, dar este un exercițiu bun.

Coaseți un clopot pe vârful uneia dintre șosetele copilului și adăugați o față. Urmăriți bebelușul să ascultați clopotul atunci când își rotește picioarele.

Stați într-un scaun balansoar sau într-o leagăn scăzut și țineți copilul în poală. Puteți citi, de asemenea, o mică carte. Discutați și cântați copilului dvs. pe măsură ce vă ocupați de activitățile dvs. zilnice.





Comentarii

Nici o postare găsită

Postare nouă